Historiek

Het begon allemaal 11 jaar geleden ...

Reeds enkele jaren speelde Marino Vervaeke met het idee om een jongeren ploeg op te starten. Sponsors vinden wanneer het om jeugd gaat is echter niet evident. Dat ondervond hij maar al te vaak...

"Zonder logistieke steun van mijnheer Noel Demeulenaere en de mogelijkheid die ik kreeg van Yves Soetaert binnen het Milleniumteam ( OVWF en WAOD) een jeugdploeg te starten, was het me wellicht niet gelukt. Het was niet onmiddellijk om grootschalig uit te pakken. Het ligt niet in mijn aard om beloften te doen en ze uiteindelijk niet na te leven. Mijn dank gaat eveneens naar secretaris Martin Dewaele en het bestuur van “Feestcomiteit Drogenboom”om het in bruikleen te geven van hun stamnummer teneinde de renners te kunnen aansluiten bij Wielerbond Vlaanderen."

Marino Vervaeke

Er werd uiteindelijk gestart met 3 lokale renners uit Vichte, 2 nieuwelingen en 1 aspirant. Zij pakten meteen met enkele puike prestaties uit bij de wielerbond, nadat ze zich klaarstoomden in het veldrijden bij de LRC.

Inmiddels is het team sterk gegroeid. Anno 2020 telt het team 58 competitierenners, aangesloten bij Cycling Vlaanderen.

Marino:

"Mijn droom is nog steeds om in de komende jaren een team verder uit te bouwen dat een interclubwedstrijd aankan, en dat ook in het veldrijden sterk voor de dag komt."